Winkelwagen

De Basis


 
Hoe kom je nu aan die naam?
Iedereen die vist heeft in zijn of haar leven vaak iemand gehad die de aanzet heeft gegeven tot het ontwikkelen van een passie voor de hengelsport. In mijn geval was dat mijn vader Dirk de Boer. Al op vroege leeftijd nam hij me mee naar de waterkant en bracht hij me de basisbeginselen van de kunstaasvisserij bij. Hij voorzag me van topkwaliteit hengelsportmateriaal, leerde me werpen, vissen, drillen, vangen, omgaan met en genieten van de natuur. Hij zag mijn talenten en in zijn sportvisserslogboek voorzag hij me regelmatig van het predicaat: Maestro Hans, de man met de gouden handjes!
In een later stadium leerde hij me kunstaas bouwen, de draaibank bedienen, hengels repareren en bouwen maar bovenal, te genieten van ieder "vis" moment. Samen hebben we vele visavonturen beleeft die hij allemaal keurig heeft opgetekend in het eerder genoemde logboek. Hij is nog steeds mijn grootste inspiratiebron als het om sportvissen gaat. Hij is de reden van het bestaan van Poask en dat ik mijn ervaringen nu in een weblog schrijf. 
Hij is trouwens, zonder het ooit te hebben geweten, ook de grondlegger van de naam van mijn bedrijf. Poask is namelijk de naam waarmee hij al zijn zelfbouwpluggen signeerde. Daarbij vermeldde hij altijd het jaartal. Er zijn vele pluggen van zijn hand in omloop. Sommige bezitters hebben er nooit mee gevist en ze als prachtig stukje handwerk aan de muur gehangen. Ze zijn echter altijd bedoeld geweest om mee te vissen. Zelf had ik er ooit vele in mijn viskoffer zitten, totdat die uit mijn auto werd gestolen. Vele andere exemplaren heb ik weggeven aan verzamelaars, vrienden en bekenden. Gelukkig heb ik er nog een paar over en die prijken in een trofeeën kastje bij mij in huis.
Gelukkig zijn er nog beelden van hem waar hij bezig is met zijn grootste passie: "Het vissen in de polder met zijn eigen kunstaas!"